X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4161

Stoianoglo: „Trebuie să prevenim factorii care pun în pericol însăși existența Republicii Moldova”

10 sep. 08:00   Politică
8 ore in urma 2017 0

Președintele Republicii Moldova trebuie să garanteze alegeri democratice, corecte și transparente, fără ingerinte externe și fără finanțare ilegală - aceasta este sarcina sa principală.

O astfel de opinie a exprimat fostul procuror general și candidat la președinția Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune, relatează Noi.md.

Potrivit lui, este extrem de important ca, în timpul alegerilor, oamenii să aibă acces la mijloacele de informare în masă, să își poată exprima liber opiniile și ca drepturile lor să nu fie încălcate.

„Totodată, este necesar să prevenim mulți factori care transformă campania electorală într-un proiect de business, punînd în pericol însăși existența Republicii Moldova. Iar atunci cînd o parte din electorat este „cumpărată”, cînd este implicat factorul extern, se face geopolitică, și la fiecare scrutin se caută dușmani din afară – atunci societatea este pur și simplu isterizată, iar procesul electoral devine extrem de vulnerabil”, a declarat Alexandr Stoianoglo.

38
0
0
3
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав