X 
Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 125
Transnistria stiri: 1411

Stoianoglo: "Dialogul cu Rusia trebuie restabilit"

16 iul. 08:15   Politică
4 ore in urma 1825 0

Moldova trebuie să restabilească dialogul cu Rusia, iar țara noastră are nevoie de resurse energetice rusești și de piața de desfacere pentru complexul nostru agroindustrial.

O asfel de opinie a exprimat fostul procuror general, candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, într-un interviu pentru tribuna.md.

”De ce această ambiguitate și ipocrizie cînd cumpărăm același gaz rusesc, dar prin terți? Sau cînd primim energie electrică de la Centrala de la Cuciurgan? Pe cine vrem să înșelăm în acest moment?”, a spus Alexandr Stoianoglo.

Comentînd afirmațiile oponenților săi, potrivit cărora Igor Dodon ar fi primit pur și simplu ordin de la Kremlin să-i cedeze locul lui Alexandr Stoianoglo în cursa prezidențială, sau ar fi fost presat de aceiași oligarhi - Plahotniuc, Șor, Platon, fostul procuror general, candidatul la președinția Republicii Moldova a declarat că întotdeauna i-au fost străine astfel de aspecte, dar i se pare că, pentru a fi favoritul Moscovei, ar trebui să te întîlnești măcar o dată cu unul dintre oficialii de rang înalt ai Rusiei, să discuți cu ei și să le juri credință.

"Trebuia să se întîmple cumva. Dar nu a fost nimic de genul asta. Nici în ultimii ani, nici în ajunul alegerilor", a spus el.


"Cît despre oligarhi, eu am fost cel care a deschis dosar penal lui Plahotniuc și l-am presat pe Șor cu volume de probe dovedite privind furtul miliardului. Cine însă l-a salvat apoi? De ce i s-a permis să plece? Întrebarea aceasta nu ar trebuie să fie către persoana mea. Totodată, atitudinea lui Șor față de mine este binecunoscută. În ultima săptămână, activiștii și candidații săi nu au fost cu niciun pas în urma Maiei Sandu în campania împotriva mea", a declarat Alexandr Stoianoglo.

Potrivit fostului procuror general, istoria cu Platon se rezumă, de fapt, la un gest de strîngere de mînă cu un cetățean al Moldovei în timpul interogatoriului.

" Așa am făcut, cu rare excepții, cu majoritatea cetățenilor pe care i-am interogat. Și în general, faptul că Veaceslav Platon a ajuns în libertate nu are nicio legătură cu acțiunile sau inacțiunile procurorului general, care eram atunci. Mai mult, Comisia specială creată la inițiativa Maiei Sandu a fost cea care a declarat ilegală condamnarea lui Veaceslav Platon. Și toată lumea știe asta bine. Orice altceva este calomnie și falsificare deliberată. În afară de o strângere de mână, nu au ce să-mi reproșeze. Ei bine, dar asta ține de educația mea – să salut oamenii", a subliniat el.

51
1
2
1
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?