X 
Arşiţa stiri: 200
Jocurile Olimpice stiri: 204
Transnistria stiri: 1460

Funcționarul Secretariatului Parlamentului, cu statut de bănuit într-o cauză penală, a fost suspendat din funcție

1 aug. 10:31   Politică
8 ore in urma 2101 0

Funcționarul din cadrul Secretariatului Parlamentului [n.r. șeful Direcției juridice a Parlamentului Ion Creangă], cu statut de bănuit într-o cauză penală, a fost suspendat din funcție, conform legislației în vigoare, pe durata desfășurării investigațiilor realizate de către procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Conducerea Parlamentului, de comun cu Secretariatul Parlamentului acordă tot suportul necesar organelor de drept în vederea continuării obiective a investigațiilor și elucidării cazului.

Potrivit legii, persoana beneficiază de prezumția nevinovăției pînă la finalizarea acțiunilor procesual penale.

Noi.md amintește, în dimineața zilei de 31 iulie, mascații de la SIS și PCCOCS au efectuat percheziții la Parlament.

Ulterior, procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii SIS, au anunțat despre reținerea a doi funcționari din Parlament și din Poliția de Frontieră, bănuiți de trădare de patrie și complot împotriva Republicii Moldova, în comunicarea lor cu angajatul unei ambasade de la Chișinău.


Potrivit ultimelor informații apărute în presă, ar fi vorba despre șeful Direcției juridice a Parlamentului Ion Creangă, care a fost reținut pentru 72 de ore. Reținerea a avut loc în seara zilei de 30 iulie.

În seara zilei de astăzi, Poliția de Frontieră a confirmat reținerea unui angajat de la SPF Aeroportul Internațional Chișinău într-un dosar instrumentat de procurorii PCCOCS, fără ca să menționeze despre cine este vorba.

3
1
0
1
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав