X 
Arşiţa stiri: 225
Transnistria stiri: 1464
Preşedintele stiri: 4135

Socialiștii au depus flori la Complexul Memorial Eternitate

24 aug. 14:19   Politică
11 ore in urma 2207 0

Astăzi, cu prilejul marcării celei de-a 80-a aniversări de la eliberarea Moldovei de invadatorii fasciști, conducerea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) și candidatul la funcția de președinte, Alexandr Stoianoglo, au depus flori la „Focul Veșnic” de la Complexul Memorial „Eternitate” din Chișinău.

Evenimentul a avut loc în semn de respect și recunoștință pentru cei care au luptat pentru eliberarea Moldovei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

„Data de 24 august este un moment de mare importanță în istoria Moldovei, marcând eliberarea țării de regimul fascist,” au declarat reprezentanții PSRM.

Acum 80 de ani, pe 24 august 1944, trupele germane au părăsit definitiv Chișinăul, orașul a fost eliberat. Eliberarea Chișinăului de sub ocupația fascistă a devenit unul dintre cele mai semnificative evenimente pentru trupele Uniunii Sovietice, care a influențat serios cursul războiului.

Vă reamintim că mai multe informații despre evenimentele istorice din Moldova puteți găsi pe site-ul moldovenii.md.


45
0
1
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În curînd, în centrul capitalei moldovenești va apărea monumentul Reginei Maria a României. Dar monumentele căror personalități moldovenești celebre considerați că ar trebui instalate pe străzile noastre?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав