Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4065

Scandal la Parlament, după revenirea celor doi deputați infectați anterior cu COVID-19

11 iun. 2020,, 11:44   Politică
3073 0

După o pauză de cîteva săptămîni, deputații s-au întrunit astăzi în ședință plenară, nu însă fără incidente.

Reprezentanții opoziției parlamentare au cerut ca cei doi deputați testați anterior pozitiv la Covid-19 - Vladimir Mizdrenco (PSRM) și Eugeniu Nichiforciuc (PDM) să părăsească sala de ședințe. Chiar dacă cei doi deputați au anunțat că s-au tratat, ultimele teste confirmînd rezultatul negativ, fruntașii PAS au insistat ca aceștia să nu fie admiși la ședință, întrucît pun în pericol sănătatea celorlalți colegi.

În replică, liderii fracțiunilor PSRM și PDM au precizat că cei doi parlamentari sînt sănătoși și că de fapt scopul opoziției este de a zădărnici activitatea Parlamentului.

„Colegul nostru s-a tratat și se află aici, cu respectarea recomandărilor Ministerului Sănătății, nu aveți dvs. dreptul să afirmați ca este în flagrantă încălcare”, i-a răspuns șeful fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, reprezentantului PAS Mihai Popșoi.

La rîndul său, democratul Dumitru Diacov i-a acuzat pe membrii opoziției de tentative de a bloca activitatea Legislativului.


„Noi înțelegem ce se întîmplă, este coaliția de guvernare și este opoziția. Secretul e simplu: vreți ca cei doi deputați să plece ca să nu fie majoritate parlamentară și voi să vă faceți de cap cum vreți aici”, a comentat el.

„Vă rugăm să purcedem la ordinea de zi, altfel o să-l rugăm pe dl. Novac să se apropie de dvs.”, i-a spus Diacov deputatului Mihai Popșoi.

Gluma nu a fost însă apreciată de reprezentanții opoziției.

„Dacă credeți că aveți simțul umorului, greșiți, dle Diacov! Este un bădărănism ce ați spus”, a reacționzat deputatul platformei DA Alexandru Slusari.

În cele din urmă, deputații au purces la examinarea ordinei de zi, însă fruntașii PAS au avertizat că vor chema poliția pentru a se asigura că cei doi deputați vor fi plasați în carantină.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?