X 
Cutremure stiri: 508

Glume în Parlament: Voronin îl trimite pe Șoimaru în „grupul de prietenie din Etiopia”

12 mai. 2022,, 15:29   Politică
2912 0

Ședința de astăzi a Parlamentului Republicii Modova s-a încheiat cu glume. Mai exact ultimul proiect de lege aprobat a fost cel privind grupurile parlamentare de prietenie. În timp ce unii au solicitat să fie incluși în grupurile de prietenie, alții s-au plîns că și-au dorit asta din totdeauna, transmite tv8.md.

„Domnule raportor, eu m-am muncit doi ani de zile să nimeresc în grupul de prietenie parlamentar CSI și nu am fost acceptat, domnul Voronin poate mai ține minte de ce nu am fost acceptat acolo, nu trebuia să fiu martor. Atunci Diacov m-a luat la Paris numai să tac din gură. Desigur, nu mi-au astupat gura, dar nici nu am mai nimerit în grupul de prietenie cu CSI. Eu am rugat să mă includă măcar de data aceasta. Încludeți-mă oameni buni să văd și eu ce se mai întîmplă în Rusia sau măcar la Kiev”, a declarat deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Vasile Șoimaru.

Imediat cu o replică a venit vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi care a precizat că grupul de prietenie cu CS nu există, însă există delegație parlamentară.

„Delegațiile cu CSI putem discuta altă dată. Cît privește includerea dumneavoastră în orice grup de prietenie sînteți mai mult decît binevenit. Puteați să o faceți din timp cum au făcut și alți colegi, dar vă includem cu mare drag în amendament”, a precizat Popșoi.

Și deputatul Vladimir Voronin a venit cu o replică referitor la cele declarate de Vasile Șoimaru.


„Domnul Șoimaru are dreptate, eu demult am spus că domnul Diacov e skotskii și e trădător și nu se ține de cuvînt. Dar matale îți trebuie să te duci cu grupul de prietenie din Etiopia”, a declarat Voronin.

Deputatul Șoimaru nu a ezitat și a venit cu o reacție după „îndrumarea” lui Voron,in.

„Domnul Voronin eu în satul lui nu am fost niciodată în Corjova, dar în Cornova mea el a fost de multe ori cît Filimon a condus această gospodărie. Mai țineți minte? Eu știu mai multe. Nu știu de unde este dragostea asta a lui domnul Voronin față de mine, dar la ultima plenară pe mine m-a făcut nebun. Domnul Voronin oare cine e mai bun?”, a răspuns deputatul PAS.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a intervenit și a îndemnat deputații „să ne oprim aici și să nu aprofundăm subiectul pentru că depășește subiectul inițiativei”.

Am încercat să obținem o reacție de la fostul deputat, Dumitru Diacov, însă acesta nu ne-a răspuns la telefon.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав