X 
Cutremure stiri: 502

Serghei Banari: „Occidentul are nevoie de Moldova pentru negocieri”

28 sep. 13:30   Politică
6 ore in urma 1828 0

Occidentul are nevoie de Moldova ca punct de tensiune, care poate fi folosit la negocieri.

O astfel de opinie a exprimat politicianul, economistul și publicistul Serghei Banari într-un interviu pentru proiectul YouTube „Век абсурда” cu Inessa Dermenji, relatează Noi.md.

Răspunzînd la întrebarea de ce SUA investesc în mica Moldovă, el a spus că, în primul rînd, însăși noțiunea de „investiție” este greșită, pentru că ei au furat de la noi mult mai mult decît au întors.

Serghei Banari a estimat că anual sîntem jefuiți de cîte 20-25 de miliarde de dolari.

”Dacă voi începe să socot, ca economist, tot ce s-a întîmplat din 91 încoace, vom ajunge la asemenea sume, încît se va pune întrebarea de ce nu stă nimeni la închisoare pentru asta. Și nu este vorba despre unul, nu despre zece, ci despre mii de persoane. Și apoi ne vom uita atent unde locuiesc copiii și familiile lor. Acolo unde au dus ceea ce au furat, în țările pe care le-au ajutat să jefuiască poporul și propria lor țară”, a subliniat politicianul, economistul și publicistul.


Potrivit lui, de fapt, ei au jefuit întotdeauna și vor jefui întotdeauna. Întrebarea este dacă fură din profituri sau din pierderi.

”În cazul nostru, ei fură din pierderi. De ce au nevoie de Moldova? Moldova este un punct de tensiune care poate fi folosit la negocieri. Același conflict transnistrean. Puțini înțeleg cine l-a creat, cîți angajați ai serviciilor speciale occidentale se aflau în acel moment la Chișinău. Eu pun mereu o singură întrebare - cine a tras primul foc? Răspundeți la această întrebare și veți înțelege totul. Dar toate acestea sînt fapte documentate, și încă în surse occidentale”, a spus Serghei Banari.

Vorbind despre ce a primit Moldova de la Occident, el a pus o altă întrebare: de ce sîntem de 33 de ani sub dominația așa-zișilor parteneri occidentali, de ce în fiecare an sîntem tot mai puțini, de ce în fiecare an viața în Moldova costă tot mai mult, de ce tot mai puțini oameni își văd viața lor și a copiilor lor în această țară?

”Ceva nu se leagă: sînteți parteneri sau colonizatori? Păi, știți, cu astfel de parteneri, nici dușmani nu ne trebuie”, a menționat politicianul.
Potrivit lui, acum, oameni care nici măcar nu plănuiau să plece din Moldova vorbesc deja deschis despre asta. Pur și simplu pentru că viața este una și cineva vrea să aparțină civilizației dezvoltării, nu civilizației degradării. Lumii care va merge înainte.

32
1
0
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав