X 
Arşiţa stiri: 232
Transnistria stiri: 1422
Preşedintele stiri: 4130

Serghei Banari: „Arestarea lui Durov este rezultatul josniciei lui Macron”

30 aug. 13:46 (reactualizat 30 aug. 17:15)   Politică
3 ore in urma 1845 0

În Franța a izbucnit un scandal în legătură cu arestarea lui Pavel Durov. Politologul, economistul și omul de afaceri Serghei Banari a comentat această situație, atrăgînd atenția asupra intrigilor geopolitice complexe în care sînt implicate Franța, Rusia și alte puteri mondiale. În opinia sa, acțiunile autorităților franceze de a-l reține pe Durov au motive politice profunde și reflectă interese globale.

„De ce Pavel Durov a aterizat anume pe aeroportul Le Bourget, nu este un mister. Durov s-a oprit la Paris pentru a-și alimenta cu combustibil avionul și pentru a se întîlni cu Emmanuel Macron. Macron l-a invitat într-adevăr la cină, explicîndu-i că, în calitate de cetățean al Franței, Durov ar putea discuta cu el despre întîlnirile sale cu Putin. Pentru Macron este crucial să restabilească relațiile cu Rusia, deoarece deasupra Franței nori se îndesesc. Durov a fost victima josniciei și trădării din partea cuiva care demult și-a arătat adevărata față. Versiunea că aceasta a fost o înscenare este confirmată de reacția dură a Emiratelor Arabe Unite, care au înghețat practic achiziționarea a 80 de avioane de luptă din Franța, ceea ce indică faptul că nu a existat niciun acord”.

Potrivit lui Banari, reținerea lui Durov a fost organizată de autoritățile franceze în contextul negocierilor de încetare a focului în Fîșia Gaza. Expertul a subliniat că situația din jurul lui Durov nu face decît să confirme existența unor jocuri geopolitice complexe în care sînt implicate marile puteri ale lumii.

„Ceea ce contează aici nu este doar unde a aterizat Pavel Durov, ci și de unde a venit. El a venit din Azerbaidjan, unde s-a întîlnit cu prima persoană a Federației Ruse. Lui i-a fost propusă funcția de conducător al uneia dintre cele mai mari structuri de afaceri, pentru a elimina vidul după încetinirea activității YouTube și accesului la alte resurse aflate sub controlul Occidentului. Concomitent, au avut loc și negocieri privind încetarea focului în Fîșia Gaza, care este crucială pentru Partidul Democrat din SUA. Sprijinirea Israelului în acest conflict este în detrimentul Kamalei Harris și demonstrează o incapacitate de a-și atinge obiectivele. Britanicii au garantat că se va ajunge la acorduri în cadrul negocierilor din Qatar și Cairo. Cu toate acestea, ramura franceză a familiei Rothschild, condusă de Alexander Rothschild, se teme că schimbările globale ar putea duce la creșterea influenței Marii Britanii în Franța.

Prin urmare, supărați că britanicii nu au reușit să obțină rezultatul dorit, americanii au decis să acționeze, forțînd Rusia să ia anumite măsuri și ordonînd francezilor să îl aresteze pe Pavel Durov.


După cum știm, negocierile din Qatar și Cairo au eșuat în totalitate. Britanicii, care pe parcursul a mai multor ani au căutat să stabilească un nivel mai ridicat de dialog cu Rusia pentru a participa la discuțiile privind resetarea lumii, programate pentru a doua jumătate a anului 2025 și începutul anului 2026, nu au reușit să ajungă la un acord.

Iranul și Rusia cer retragerea trupelor israeliene din coridorul Philadelphi de la frontiera cu Egiptul. Netanyahu, la rîndul său, a trimis o delegație la negocieri cu scopul de a le face să eșueze, deoarece orice rezultat ar însemna automat arestarea și urmărirea sa penală pentru evenimentele din 7 octombrie. Acesta este un alt țap ispășitor”, a conchis Banari.

Analistul politic consideră, de asemenea, că Macron este „un simplu angajat” în acest joc politic: „Macron este un simplu angajat care a arătat cine este și ce reprezintă în timpul primului său mandat și la începutul celui de-al doilea. Un speculator bancar obișnuit al cărui nivel de inteligență și cultură este mult sub standardele general acceptate”.

La 24 august, presa franceză a anunțat că fondatorul Telegram, Pavel Durov, a fost reținut pe aeroportul Le Bourget. Potrivit presei franceze, Durov, care are cetățenie franceză, se afla pe lista persoanelor anunțate în căutare.

După reținerea creatorului mesagerului Telegram, Pavel Durov, Ambasada Rusiei în Franța a cerut părții franceze să-i asigure rusului protecția drepturilor și accesul la servicii consulare, dar aceasta a evitat cooperarea în această situație.

Anterior, președintele Franței, Emmanuel Macron, a vorbit despre arestarea fondatorului Telegram.

Procuratura franceză a declarat că fondatorul Telegram a fost reținut în baza unui mandat pe dosarul lansat la 8 iulie de departamentul pentru combaterea criminalității informatice.

În prezent, în acest dosar sînt vizate persoane neidentificate, suspectate de complicitate în mai multe infracțiuni cibernetice.

23
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав