Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Relațiile moldo-elvețiene au fost discutate de Maia Sandu și președintele Confederației Elvețiene

12 dec. 2022,, 21:15   Politică
2454 0

În drum de la Geneva, unde a participat astăzi la Summitul privind cooperarea eficientă pentru dezvoltare, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o discuție cu președintele Confederației Elvețiene, Ignazio Cassis.

Interlocutorii au vorbit despre cooperarea bilaterală, despre situația complicată din regiunea noastră, despre crizele multiple cu care se confruntă țara noastră și acțiunile pe care autoritățile le întreprind pentru a reduce impactul acestora asupra populației, transmite Noi.md cu referire la moldpres.md.

„Am mulțumit pentru asistența oferită de Elveția în mai multe domenii, inclusiv pentru proiecte de sănătate, apă și canalizare, dezvoltare a comunităților locale, protecție a mediului, dezvoltare a învățămîntului profesional tehnic, diasporă și cultură”, a subliniat președintele.

La fel, șefa statului a salutat dinamismul cu care au avansat negocierile pe marginea Acordului de Comerț Liber cu EFTA.

„I-am mulțumit președintelui Cassis și pentru susținerea acordată de partea elvețiană în cadrul discuțiilor privind Acordul de Comerț Liber cu EFTA și am apreciat faptul că negocierile de substanță pe marginea acestuia sînt pe ultima sută de metri. Acest acord va contribui la creșterea schimburilor comerciale cu țările EFTA - Elveția, Islanda, Liechtenstein și Norvegia”, a mai punctat Maia Sandu.

3
1
0
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?