X 
Arşiţa stiri: 170
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Referendum: Președintele BCS a cerut audierea președintelui Comisiei Electorale Centrale

18 iul. 13:55   Politică
10 ore in urma 1168 0

Vlad Bătrîncea, vicepreședintele Parlamentului, președintele BCS a solicitat în cadrul ședinței plenare a Parlamentului de astăzi audierea președintelui Comisiei Electorale Centrale Angelica Caraman în vederea explicării situației vizavi de desfășurarea campaniei pentru referendumului național.

”Codul electoral al RM prevede clar termenii de desfășurare a acestei campanii. Perioada electorală începe pe 20 august, după care se înregistrează toți participanții la acest referendum, iar apoi, nemijlocit de pe 20 septembrie, se petrece campania de promovare a acestui referendum” a remarcat vice-președintele Parlamentului.

Președintele BCS a subliniat că deja de cîteva luni Guvernul Republicii Moldova utilizează resursele administrative, banii publici în vederea promovării dezideratului acestui referendum și în vederea invitării oamenilor să participe la acest referendum, ceea ce este contrar legislației în vigoare și încalcă grav prevederile codului electoral.

”Credem că această situație nu poate fi ignorată. Există termeni ilegali și atunci cînd ele sînt încălcate, vrem clarificare din partea Comisiei Electorale Centrale”, a concluzionat Vlad Bătrîncea.

Inițiativa a fost respinsă de deputații din majoritatea PAS.

17
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав