X 
Arşiţa stiri: 228
Transnistria stiri: 1464
Preşedintele stiri: 4138

Reacția PAS la declarațiile deputatului care a spus că Mitropolia Moldovei ar putea fi interzisă

29 aug. 16:07   Politică
7 ore in urma 2716 2

Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au subliniat că declarațiile deputatului Vasile Șoimaru, care a spus în cadrul unei emisiuni TV că Moldova ar putea interzice la un moment dat Mitropolia Moldovei, nu reprezintă poziția oficială a partidului.

„Este părerea personală a deputatului Șoimaru și nu reprezintă poziția PAS. Conform Constituției Republicii Moldova, Biserica este separată de stat, autonomă și nu se implică în activități politice,” a declarat pentru TV8 purtătoarea de cuvânt a PAS, Adriana Vlas.

Noi.md amintește că, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Vasile Șoimaru, a declarat că Mitropolia Moldovei, subordonată Patriarhiei Ruse, ar putea fi interzisă în Republica Moldova, după un model similar cu cel aplicat în Ucraina.

{

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a avertizat că planurile de a interzice Biserica Ortodoxă din Moldova (autonomă în cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse) ar putea declanșa un periculos val de tensiuni într-o societate deja divizată de autorități.

Anterior, Igor Dodon, a îndemnat guvernarea să nu se implice în treburile bisericilor, în contextul în care Ucraina a interzis biserica subordonată Patriarhiei Ruse.


3
0
1
1
25

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав