X 
Cutremure stiri: 500

Prezidențiale: CEC a recepționat documentele și listele de subscripție pentru înregistrarea a doi candidați

16 sep. 23:00   Politică
1522 0

Pe parcursul zilei de 16 septembrie 2024 Comisia Electorală Centrală (CEC) a recepționat documentele și listele de subscripție în vederea susținerii a doi candidați la funcția de Președinte al Republicii Moldova la alegerile din 20 octombrie 2024: Ion Chicu, desemnat de Partidul Politic „Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei” și Irina Vlah, desemnată de un grup de cetățeni.

În conformitate cu prevederile legale, CEC, în decurs de cel mult 7 zile, va verifica documentele și listele de subscripție prezentate și va decide asupra înregistrării sau refuzului de înregistrare în calitate de candidați la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

Cadrul normativ prevede că în cazul în care, în aceiași zi, au fost depuse documentele de către 2 potențiali candidați, CEC organizează tragerea la sorți pentru stabilirii ordinii prealabile în buletinul de vot. În acest fel, în urma tragerii la sorți, s-a stabilit următoarea ordine prealabilă:

  • Irina Vlah, poziția a cincea;
  • Ion Chicu – poziția a șasea.

CEC amintește că termenul limită pentru depunerea dosarelor de către potențialii candidați la funcția de Președinte al Republicii Moldova se încheie pe 20 septembrie 2024.

0
0
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав