X 
Arşiţa stiri: 228
Jocurile Olimpice stiri: 294
Transnistria stiri: 1421

Președinta: Referendumul nu este al meu și pentru mine, referendumul este pentru toți oamenii acestei țări

20 aug. 07:05   Politică
17 ore in urma 3084 0

Președinta Maia Sandu spune că decizia de a iniția referendumul vine tocmai din convingerea că poporul trebuie să-și decidă soarta.

„Nu îi lăsați pe alții să decidă pentru voi. Nu lăsați vecinul să hotărască pentru voi. Veniți la vot pe 20 octombrie și indiferent de opțiune, spuneți liber și sincer, singuri cu propria conștiință în cabina de vot, pe ce drum vreți să meargă Moldova”, îndeamnă șefa statului într-un mesaj video publicat, transmite IPN.

Maia Sandu a menționat că pe 20 octombrie, poporul își va spune cuvîntul la referendumul care va introduce în Constituție obiectivul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Potrivit ei, nimeni nu este mai puternic decît poporul – nici minciuna, nici propaganda agresivă, nici grupările criminale plătite cu bani murdari din afara țării.


„Dragi cetățeni, referendumul nu este al meu, nu este pentru mine, referendumul este pentru toți oamenii acestei țări. Fiecare dintre voi, noi cu toții, spunem ce credem pe 20 octombrie, spunem încotro vrem să mergem, indiferent susțineți aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană sau nu o susțineți, mergeți la referendum”, a notat președinta.

„Dacă refuzați să mergeți la vot este ca și cum ați spune că nu vă pasă ce se întîmplă cu Moldova, cu familia voastră, cu viața voatră, și eu știu că vă pasă”, mai spune șefa statului.

Pe 20 octombrie în Republica Moldova vor avea loc alegeri prezidențiale și referendumul republican constituțional, la care cetățenii vor fi îndemnați să răspundă la întrebarea: „Susțineți pentru modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.

5
2
0
2
62

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În curînd, în centrul capitalei moldovenești va apărea monumentul Reginei Maria a României. Dar monumentele căror personalități moldovenești celebre considerați că ar trebui instalate pe străzile noastre?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав