X 
Arşiţa stiri: 200
Jocurile Olimpice stiri: 205
Transnistria stiri: 1460

Comentariul Ambasadei Rusiei la Chișinău despre cazul funcționarilor reținuți pentru spionaj

1 aug. 08:15   Politică
16 ore in urma 2674 0

Ambasada Federației Ruse la Chișinău a venit cu o reacție la recentele acuzații de spionaj apărute în presa moldovenească, precum că un angajat de-al său l-ar fi recrutat pe șeful Direcției juridice a Parlamentului, Ion Creangă, dar și un polițist de frontieră.

Într-o declarație oficială, misiunea diplomatică a subliniat că aceste acuzații sînt o continuare a „tensiunilor antiruse alimentate artificial” și amintesc de o campanie similară din iulie 2023, care a dus la o reducere semnificativă a personalului diplomatic rus în țara noastră.

Mai mult, oficialii ruși au spus că aceste „insinuări”sînt, probabil, legate de „procesele electorale din R. Moldova și de încercările unor forțe de a folosi tema spionajului în lupta electorală”, notează Noi.md cu referire la radiomoldova.

Menționăm că șeful Direcției juridice a Parlamentului, Ion Creangă, dar și un angajat al Poliției de Frontieră au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind bănuiți de trădare de patrie și complot împotriva Republicii Moldova.

Potrivit procurorilor PCCOCS, cei doi ar fi livrat informații unui angajat din cadrul unei ambasade străine acreditate de la Chișinău.

5
5
4
6
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав