X 
Arşiţa stiri: 231
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4129

Mesajele miniștrilor de Ziua Independenței

27 aug. 12:45   Politică
5 ore in urma 1264 0

Mai mulți membri ai cabinetului de miniștri au transmis mesaje cu ocazia Zilei Independenței.

Unii asociat sărbătoarea cu domeniul de care sînt responsabili, alții au încercat să fie mai originali și au comparat-o cu „ziua învierii”, iar mai mulți au fost laconici și au distribuit mesajul de felicitare al președintei sau înregistrarea ceremoniei de depunere a florilor la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfînt, notează Noi.md cu referire la realitatea.

„Moldovenii au dovedit că sînt un popor hotărît și curajos. Ne-am ridicat de fiecare dată cînd am fost puși la încercare și am răspuns provocărilor cu determinare. Fiecare reușită a noastră este un simbol al puterii noastre comune. Cu toții sîntem pentru Moldova.
Avem o țară cu oameni talentați și doar împreună, uniți, continuăm calea de dezvoltare și modernizare – investind în educație, sănătate, în infrastructură, în satele și orașele noastre. La 33 de ani de la adoptarea Declarației de Independență, să ne unim forțele pentru a construi o Moldovă Europeană, prosperă și pașnică pentru toți cetățenii țării.”, a fost mesajul transmis de Dorin Recean.

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, dar și șefa de la Justiție, Veronica Mihailov-Moraru, au făcut referire la sectoarele pe care le administrează și au oferit asigurări că vor lucra în continua pentru a le consolida.

La fel au făcut și colegii lor miniștri, responsabili de structurile de forță, șeful de la MAI Adrian Efros și cel al Apărării – Anatolie Nosatîi. Sergiu Prodan, ministrul responsabil de Cultură, a vorbit despre libertate și speranța de a trăi în pace, asociind Independența cu învierea.


1
0
0
2
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав