X 
Arşiţa stiri: 229
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4127

Maia Sandu, susținută de PAS în campania electorală la prezidențiale

22 aug. 11:24   Politică
8 ore in urma 2285 0

Oficial, a fost lansat grupul de inițiativă pentru înregistrarea Maiei Sandu în calitate de candidat la funcția de președinte a Republicii Moldova.

După înregistrare la Comisia Electorală Centrală (CEC), simpatizanții șefei de stat în exercițiu pot începe colectarea semnăturilor în sprijinul ei.

Eduard Digore va conduce grupul de inițiativă pentru înaintarea Maiei Sandu la prezidențiale, notează Noi.md cu referire la realitatea.

În cadrul evenimentului de lansare a grupului de inițiativă a fost difuzat și un film despre activitatea Maiei Sandu din ultimii patru ani.

„Să am susținerea vostră este o onoare pentru mine. Am purtat cu multă responsabilitate încrederea acordată. (…) Nu am visat să fiu ministru sau președintă. Mi-am făcut datoria cu cinste acolo unde a fost nevoie. Sprijinul și încrederea voastră mi-au oferit onoarea și responsabilitatea să fac Moldova o casă mai bună, respectată în lume, ferită de primejdii. Celor care au crezut și cred în această cale, le spun că vom reuși să ducem Moldova înainte”, a declarat Maia Sandu după difuzarea spotului video.


Alegerile prezidențiale și referendumul pentru aderare la Uniunea Europeană vor avea loc în Republica Moldova pe 20 octombrie 2024. Deocamdată, intenția de a participa la alegeri și-au anunțat-o 17 candidați.

Comisia Electorală Centrală (CEC) urmează să înregistreze inițial grupurile de inițiativă privind desemnarea candidaților. După ce potențialii concurenți electorali vor aduna semnăturile necesare și vor prezenta actele necesare, CEC va putea emite o decizie privind acceptarea sau refuzul de a-i înscrie la alegeri.

Conform datelor Comisie Electorale Centrale, pe 21 august 2024, în prima zi de înregistrare, cinci grupuri de inițiativă au fost depuse actele.

5
1
0
0
43

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În curînd, în centrul capitalei moldovenești va apărea monumentul Reginei Maria a României. Dar monumentele căror personalități moldovenești celebre considerați că ar trebui instalate pe străzile noastre?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав