X 
Arşiţa stiri: 232
Transnistria stiri: 1422
Preşedintele stiri: 4130

„Parașutistul a aterizat din nou în cap”. Un deputat PAS a numit Moldova un copil născut dintr-o victimă a violului

29 aug. 12:00   Politică
4687 0

Deputatul PAS Oazu Nantoi, cunoscut pentru pasiunea sa pentru parașutism în culorile drapelului rusesc, a provocat din nou indignare publică, de data aceasta cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova, cînd a făcut o declarație scandaloasă, comparînd țara cu un copil născut în urma unui viol.

Ca victimă a unui viol, Nantoi se referea cu siguranță la România, care se pare că nu se consideră o victimă.

Această afirmație a generat critici puternice, mulți considerînd-o nepotrivită și ofensatoare, în special în contextul sărbătoririi unui eveniment atît de important pentru statul nostru.

"Republica Moldova a apărut în urma unui accident istoric, a unei violențe istorice. Dar un copil născut ca urmare a violului are aceleași drepturi ca un copil născut într-o familie fericită. Prin urmare, sărbătorim a 33-a aniversare a acestui copil", a declarat deputatul PAS Oazu Nantoi la televizor.

Nu este prima dată cînd Nantoi face astfel de declarații controversate.


Anterior, el a stîrnit furie cînd a spus că „fetele frumoase moldovenești vor avea o perspectivă strălucitoare – pentru ruble, să servească în bordeluri soldații ruși-eliberatori!”.

Această remarcă a fost catalogată de deputata Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Adela Răileanu, drept „o insultă scandaloasă la adresa femeilor din Moldova.”

Răileanu a subliniat că astfel de afirmații nu doar că jignesc femeile din țara noastră, dar și contribuie la degradarea discursului public. Ea a cerut ca Nantoi să își ceară scuze public pentru aceste declarații ofensatoare.

Se pare că parlamentarul nostru de vîrstă înaintată ar trebui să renunțe la saltul cu parașuta....

7
2
0
2
58

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав