X 
Arşiţa stiri: 176
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1412

Structura organizatorică a Consiliului Concurenței, modificată

19 iul. 09:45   Politică
6 ore in urma 1251 0

Parlamentul a aprobat o nouă structură organizatorică a Consiliului Concurenței. Proiectul de hotărîre a fost votat de 56 de deputați.

Noua structură organizatorică include 9 subdiviziuni specializate, cu un număr total de 120 de unități, fiind cu 10 unități mai puțin decît prevede actuala structură. 3 direcții care se ocupă de evaluarea și monitorizarea ajutorului de stat au fost comasate. În contextul deschiderii negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE, au fost create două subdiviziuni ce vor fi responsabile de domeniul integrării europene și politicilor, cît și de comunicare și relații externe. Totodată, a fost creată o nouă direcție – Direcția practici comerciale neloiale, dar și o nouă subdiviziune responsabilă de reglementarea pieței transportului feroviar. Autorii proiectului mai propun și lichidarea subdiviziunilor teritoriale.

În anul 2023, un grup de experți internaționali au efectuat o analiză a activității instituționale a Consiliului Concurenței, inclusiv a numărului de personal, proceselor și procedurilor necesare de implementat. Urmare a analizei, experții au înaintat un șir de recomandări, printre care și modificarea structurii Consiliului Concurenței. Necesitatea modificării structurii rezultă din faptul că instituției i-au fost atribuite noi sarcini ca rezultat al modificării Legii cu privire la comerțul interior, cît și al intrării în vigoare a noilor prevederi ale Codului transportului feroviar prin care i s-a atribuit sarcina de reglementare a pieței transportului feroviar.

Inițiativa legislativă aparține deputaților PAS Radu Marian și Dorian Istratii.

0
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав