X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Cum apreciază cetățenii revenirea lui Andrei Spînu la Guvern - sondaj

28 sep. 2023,, 13:15   Politică
4118 0

Aproape 50 la sută dintre moldoveni consideră revenirea lui Andrei Spînu în funcția de ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale drept o măsură proastă.

Cel puțin așa arată datele ultimului sondaj - Realitatea socio-politică și percepția mass-media, septembrie 2023, prezentat astăzi de compania de cercetare sociologică IMAS, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

Astfel, întrebați cum apreciază revenirea lui Andrei Spînu la șefia Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, respondenții au răspuns în felul următor:

- 45% au spus că o consideră drept o măsură proastă;

- 13% au calificat-o drept o măsură bună;


- 30 la sută au spus că sînt indiferenți în legătură cu acest subiect;

- 12 % nu au știut să răspundă.

„Acum avem următoarea situație: „60% din respondenți spun că activitatea lui Andrei Spînu ar trebui investigată de procuratură, 39 la sută cred că numirea domnului Spînu din nou, revenirea lui în Guvern e de fapt rezultatul unor lupte interne în PAS. Alți 17% spun că se poate avea încredete în domnul ministru și 16% îl consideră un profesionist bun și că va avea rezultate bune în funcția de ministru. Vedem că percepțiile negative sunt mult mai mari”, a comentat directorul IMAS, Doru Petruți, în cadrul prezentării rezultatelor sondajului.

Sondajul a fost acreditat de Comisia Electorală Centrală. Acesta a fost realizat în perioada 2 - 24 septembrie, pe un eșantion de 822 persoane, marja de eroare fiind de circa 3,4%.

19
2
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав