X 
Preşedintele stiri: 4166

Ce discuții a purtat Timofti cu Plahotniuc la Condrița și de ce oligarhul fugar l-a amenințat

12 sep. 23:28   Politică
16 ore in urma 2376 0

Fostul șef de stat, Nicolae Timofti susține că oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc i-a promis că se va răzbuna pe el pentru faptul că a refuzat să îl înainteze la fotoliul de prim-ministru al țării.

Discuții în acest sens ar fi avut loc chiar pe scările reședinței de la Condrița. Declarațiile au fost făcute în ediția de joi, 12 septembrie, a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Nicolae Timofti nu a spus clar dacă oligarhul și-a ținut promisiunea, menționînd doar că a încercat „să îi organizeze ceva” unuia dintre fiii săi. Ex-președintele a evitat să spună dacă băiatul său, Nicu, stă acum la București din motive de securitate.

Nicolae Timofti a dezvăluit că reprezentanții Partidului Democrat făceau presiuni constante asupra pentru a-l înainta pe Vladimir Plahotniuc la funcția de premier. Totuși, nu i s-au propus niciodată bani direct.

„Eu cunoșteam că acțiunile lui nu sunt adecvate pentru funcția de prim-ministru. Personal nu mi-a propus bani ca să îl accept pentru funcția de premier, din vorbe am auzit că încearcă să cumpere cu bani și clar că asta e exclus. Un om m-a făcut prost că am refuzat, vă spun cum este”, a subliniat Timofti.


Oligarhul fugar continua să fie insistent și a venit personal la reședința de la Condrița.

„Plahotniuc venise la Condrița și era cam disperat. Eu i-am zis: am auzit că ești tare răzbunător. O să te răzbuni și pe mine? Și el a zis: Da! Zic: Pentru ce? - Că nu m-ai numit candidat la funcția de prim-ministru...După asta, cu băiatul a vrut să organizeze, a fost periculos acolo, nu vreau să vorbesc”, a menționat Nicolae Timofti.

Ex-președintele a evitat să spună dacă se teme și acum că oligarhul și-ar putea îndeplini amenințarea.

Nicolae Timofti a mai spus că într-un final, după mai multe candidaturi care nu și-au găsit sprijin în Legislativ, pe masa de la Președinție au ajuns două plicuri - unul cu nominalizarea lui Pavel Filip la funcția de prim-ministru și altul cu o cerere de demisie în alb.

Timofti a recunoscut că în acea perioadă s-a gîndit de mai multe ori să își depună mandatul.

0
2
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав