X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Nicu Popescu: „ Este esențial să ne mobilizăm pe plan intern”

17 feb. 2023,, 09:45   Politică
2685 0

După ce a fost renumit în funcția de Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu a venit cu un mesaj pe rețelele de socializare prin care se arată onorat că face parte din Guvernul Recean.

Am onoarea și responsabilitatea de a face parte din echipa Guvernului condusă de către prim-ministrul Dorin Recean, fiind la fel de determinați să implicăm diplomația Republicii Moldova în atingerea principalului obiectiv de țară - aderarea la Uniunea Europeană.

Anul 2023 va fi unul foarte important, atît pentru parcursul nostru european, cît și pentru viitorul Republicii Moldova în calitate de stat democratic, cu o justiție funcțională și o economie de piață în dezvoltare. Este esențial să ne mobilizăm pe plan intern prin consolidarea instituțiilor, capacităților și a mecanismelor de implementare eficientă a proceselor și a schimbărilor, precum și pentru canalizarea suportului partenerilor de dezvoltare”, scrie Nicu Popescu.

Totodată, Popescu remarcă faptul că în acest Guvernul va trebui să continue abordarea politicii noastre externe prin punerea unui accent sporit pe avansarea relației cu Uniunea Europeană, fortificarea parteneriatelor strategice, consolidarea diplomației economice precum și prin implicarea diasporei în eforturile de a crea condiții mai bune de viață pentru cetățenii țării noastre.

„Pînă la sfîrșitul anului vom avansa și în domeniul reformelor interne, contribuind astfel la profesionalizarea instituțiilor și a capitalului uman astfel încît să ne putem integra cu mai multă ușurință în cadrul politicilor și a mecanismelor Uniunii Europene.


Pace, securitate și prosperitate, aceasta este ceea ce ne dorim să le oferim tuturor cetățenilor noștri. Republica Moldova merge înainte!”, se arată în mesajul Viceprim-ministrului.

Guvernul condus de prim-ministrul Dorin Recean a fost învestit în funcție cu votul a 62 de deputați. În discursul său din plenul Parlamentului, Dorin Recean a vorbit despre principalele priorități ale planului de guvernare: asigurarea disciplinei și ordinii în instituțiile statului, dezvoltarea economică, asigurarea păcii și stabilității în Republica Moldova.

Ulterior, membrii Cabinetului de miniștri au depus jurămîntul de credință în fața Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu. Șefa statului a felicitat noua garnitură guvernamentală și a menționat că sarcina Guvernului condus de Dorin Recean este să ofere siguranță cetățenilor și să pună Republica Moldova pe un făgaș de reconstrucție și dezvoltare, în pofida crizelor.

0
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав