X 
Arşiţa stiri: 232
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4129

Natalia Morar despre scrisoarea de la CNA: Este, de fapt, o clară presiune politică

28 aug. 20:58   Politică
5 ore in urma 1166 0

Jurnalista Natalia Morari, a anunțat că Centrul Național Anticorupție (CNA) i-a cerut informații despre activitatea economico-financiară a companiei sale de producție Media Sapiens.

Natalia Morari spune că solicitarea instituției este „presiune politică”, care ar avea legătură cu candidatura sa la scrutinul prezidențial, executată la indicațiile șefei statului, Maia Sandu.

În cadrul unei conferințe de presă din 28 august, Natalia Morari a declarat că, după ce și-a anunțat intenția de a candida la alegerile prezidențiale, „instituțiile specializate în atacurile asupra oponenților”, au început să se mobilizeze împotriva sa, la ordinul președintei Sandu, cu care se va duela în cursa electorală. Aceasta a prezentat o scrisoare pe care a primit-o de la directorul adjunct al CNA, Alexandru Savca, în care i se solicită să prezinte informațiile despre activitatea economico-financiară a companiei sale Media Sapiens din anul 2022 până în prezent, transmite Noi.md cu referire la NM

Natalia Morari a spus că, în prezent, Centrul Național Anticorupție are informații despre toate firmele din țară, inclusiv prin sistemul fiscal, bancar și toate celelalte sisteme și instituții. Astfel, ea consideră că cererea CNA este „un început de atac”, care are drept scop să o „denigreze” și „intimideze”.

„Este, de fapt, o clară presiune politică. Trei ani nu v-a interesat compania mea și brusc, după ce eu am făcut anunțul că voi candida la aceste alegeri, v-ați interesat”, a adăugat ea.


Ofițerul de presă al CNA, Ina Voloșciuc, a confirmat că instituția verifică compania Nataliei Morari.

„CNA examinează o sesizare recepționată de la Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor referitoare la unele tranzacții financiare ale companiei Media Sapiens. Informația solicitată de CNA de la companie este necesară pentru examinarea multilaterală și sub toate aspectele acestei sesizări. Toate acțiunile instituției se desfășoară în limitele legii”, a precizat ea.

Președinția nu a comentat, deocamdată, acuzațiile Nataliei Morari la adresa Maiei Sandu.

7
1
2
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав