X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 172
Transnistria stiri: 1459

Sîntem în siguranță? Ce spune Maia Sandu

25 feb. 2022,, 20:45   Politică
3436 1

Siguranța cetățenilor este prioritatea autorităților. Declarațiile au fost făcut de președintele Republicii Moldova Maia Sandu în cadrul emisiunii Bună Seara de la postul public de televiziun, notează Noi.md

Fiind întrebată dacă sîntem sau nu amenințați de eventuale operațiuni militare, șefa statului a declarat că nu sînt premise în acest sens.

”Siguranța cetățenilor este prioritatea noastră. Evident că există și scenarii proaste, nimeni nu poate să excludă în totalitate riscul unui scenariu prost pentru RM. Dar noi nu credem că există premize ca RM să fie implicată în acțiuni militare. În cazul Ucrainei au existat avertizări foarte clare din partea serviciilor speciale străine. În cazul RM nu există aceste informații și asta este un argument în plus ca să spune că nu există premise. Evident că există și scenarii proaste, nimeni nu poate să excludă în totalitate riscul unui scenariu prost pentru RM”, a declarat Sandu.

Referindu-se la refugiații care ajung în țara noastră în aceste zile, Sandu a menționat că fiecare este verificat.

”Actele fiecărei persoane se verifică, vedem mai multe femei și copii, inclusiv din cauza că în Ucraina se impune o interdicție de o anumită vîrstă să părăsească țara. Am făcut solicitări către instituțiile internaționale ca să primim ajutoare care să le putem oferi refugiaților. Avem deja în jur de 25 mii de cetățeni care au intrat în RM, o parte rămîn aici, o parte pleacă mai departe”, a spus șefa statului.


1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав