X 
Cutremure stiri: 506

Munteanu rămîne în afara alegerilor prezidențiale. Curtea de Apel a luat o decizie

2 oct. 13:31   Politică
9 ore in urma 1923 0

Curtea de Apel Chișinău a respins solicitarea Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB) de a obliga Comisia Electorală Centrală (CEC) să îl înregistreze pe Igor Munteanu în calitate de candidat la prezidențiale. Cererea a fost calificată drept neîntemeiată.

Judecătorii au pronunțat decizia pe 1 octombrie 2024. În caz că își vor dori să o conteste, reprezentanții CUB au la dispoziție trei zile, pentru a depune recurs la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), notează Noi.md cu referire al realitatea.

Politicianul a anunțat pe rețelele de socializare că așteaptă decizia motivată a instanței. În același timp, Munteanu consideră că i s-a lezat dreptul la apărare și anunță că hotărîrea va fi contestată, în termenul prevăzut de legislație, la CSJ.

„Justiția din Republica Moldova nu-și schimbă năravul nici după ce unii au pretins că vor face „minuni” după Vetting. Trebuie să știți că în ședința de ieri de la Curtea de Apel Chișinău, din 1 octombrie, 2024, mi s-a încălcat dreptul de apărare în cauza deschisă pe cererea de anulare a hotărîrii CEC (nr.2942/2024), prin care mi s-a îngrădit dreptul de participare în alegerile prezidențiale din octombrie 20, 2024 (dosarul nr.3-124/24).


Consider hotărîrea Curții de Apel Chișinău (CAC) ilegală, neîntemeiată în raport cu petiționarul și favorizatoare pîrîtului (CEC). Apărînd ilegalitățile acestei structuri de stat dominate de interesele puterii, CAC nu face bine în raport cu drepturile cetățenilor afectați. Oricine dintre Dvs, stimați prieteni ați fost ori puteți fi în situația în care dovezile sînt aruncate la coș de judecători, favorizîndu-se interesele puterii aflate la guvernare. Nu așa se restabilește încrederea în justiție, tovărăși”, a scris Munteanu.

Amintim că, membrii CEC nu l-au înregistrat pe Igor Munteanu în calitate de candidat la prezidențiale, deoarece au constatat încălcări în procesul de colectare a semnăturilor și au declarat nevalide mai multe iscălituri adunate pentru susținerea lui de către grupul de inițiativă înregistrat.

Liderul CUB susținea că va ajunge pînă la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. În opinia lui Munteanu, excluderea sa din cursa pentru prezidențiale a fost „neconstituțională”, conform declarațiilor făcute anterior de către politician.

1
0
1
4
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав