X 
Cutremure stiri: 508

Agricultorii moldoveni ar putea ieși la protest în ziua alegerilor

11 oct. 13:29   Politică
11 ore in urma 2424 0

Agricultorii moldoveni ar putea ieși la protest chiar pe 20 octombrie curent, în ziua alegerilor prezidențiale, anunță Alexandru Bădărău, director executiv al Asociației Forța Femierilor.

Fermierii susțin că actuala guvernare evită dialogul cu aceștia, motiv pentru care au organizat o conferință de presă în fața Parlamentului de la Chișinău.

„Noi nu cerem altceva decît să se respecte promisiunile făcute, atît cu două săptămîni în urmă, cît și în momentul cînd a fost votată actuala guvernare. (…) Cerem președintelui să-și respecte angajamentele și să inițieze un dialog constant pentru găsirea de soluții viabile în fața dificultăților cu care se confruntă sectorul agricol. Din păcate, acest lucru nu s-a întîmplat pînă acum. (…) Proteste, cu siguranță vor fi, unde vor fi vă vom anunța primii pe dumneavoastră, presa. Nu vă putem spune o zi exactă, cînd, se poate întîmpla chiar și în ziua alegerilor”, a declarat Alexandru Bădărău.

Amintim că agricultorii au ieșit în stradă pe 17 septembrie curent, cerînd ca legea privind ajutorul urgent acordat fermierilor moldoveni să fie reexaminată de către Parlament. Au urmat discuții inclusiv cu președintele țării, Maia Sandu, însă agricultorii au calificat dialogul drept unul „steril”.

10
1
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав