Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1411

Părerile deputaților despre propunerea de a integra fizica, chimia și biologia într-o singură disciplină școlară

12 iul. 07:55 (reactualizat 15 iul. 02:04)   Politică
10053 3

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a lansat în luna mai curent proiectul noului concept de dezvoltare a curriculumului școlar. Potrivit instituției, viziunea generală a acestui document este de a alinia programul național la necesitățile pieții muncii, la provocările globale și a asigura competitivitatea elevilor noștri la nivel internațional.

MEC precizează că noul curriculum ar urma să fie implementat în 2027. "Școlile vor oferi un număr de obiecte de studiu mai redus, dar predate mai profund, iar elevii vor avea posibilitatea să aleagă obiectele de studiu în dependență de capacitățile și interesele lor de viitor", se arată în document.

MEC a mai precizat că instituțiile de învățământ vor decide, dacă vor implementa sau nu această inițiativă.

În prezent, conceptul noului program este expus pentru dezbateri publice pînă în luna august 2024, dar deja stîrnește discuții aprinse în societate, atît în rîndul unor profesori, dar și al părinților elevilor. Or, după părerea lor, punctul din program care se referă la propunerea de a integra fizica, chimia și biologia într-o singură disciplină școlară numită "Știința".

Mai mult, păreri împărțite au și aleșii poporului. În timp ce deputații din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) menționează că documentul vine în sprijinul elevilor pentru a scoate presiunea de pe umerii lor și că specialiștii de la MEC acționează doar întru binele copiilor, cei din opoziție, dimpotrivă, afirmă că integrarea celor trei discipline nu va fi benefică și prezintă pericol pentru dezvoltarea intelectuală a elevilor.


Ce au declarat deputații la acest subiect pentru Noi.md aflați în reportaj.

0
5
0
3
35

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?