X 
Cutremure stiri: 505

Ministerul ucrainean de Externe: „Danilov nu ocupă nici o funcție în sistemul organelor serviciului diplomatic”

18 sep. 03:45   Politică
13 ore in urma 2093 0

Fostul secretar al Consiliului Național de Apărare și Securitate al Ucrainei, Alexei Danilov, nu și-a început încă activitatea în calitate de ambasador în Republica Moldova, deși numirea sa a fost aprobată de președintele Volodimir Zelenski încă din luna martie.

Despre acest lucru a declarat Ministerul ucrainean de Externe la solicitarea Украинские новости.

Se menționează că din 26 martie, cînd Volodimir Zelenski l-a demis din funcția de secretar al Consiliului Național de Securitate și Apărare, Danilov nu a mai ocupat nici o funcție în sistemul organelor serviciului diplomatic și nu îndeplinește funcții diplomatice sau consulare.

Cu toate acestea, numirea fostului secretar al Consiliului Național de Apărare și Securitate în funcția de ambasador în Republica Moldova a fost agreată de președintele ucrainean la cîteva zile după demiterea sa. Potrivit lui Volodimir Zelenski, Danilov însuși a vorbit despre aceasta, exprimîndu-și viziunea asupra viitoarei sale activități.

În aceeași zi, Volodimir Zelenski l-a demis pe ambasadorul anterior în Moldova - Mark Șevcenko. Motivele unei astfel de decizii nu au fost anunțate.


2
2
1
3
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав