X 
Cutremure stiri: 507

Maia Sandu a avut o conversație telefonică cu Giorgia Meloni

4 oct. 10:30   Politică
5 ore in urma 1677 1

Președinta Maia Sandu a avut o conversație telefonică cu Președintele Consiliului Miniștrilor al Italiei, Giorgia Meloni

Șefa statului a discutat la telefon cu Giorgia Meloni, Președintele Consiliului Miniștrilor al Italiei. Președinta Maia Sandu a subliniat că legăturile dintre ambele țări sînt puternice în special, datorită comunității mari de moldoveni din Italia, care contribuie la economiile ambelor țări.

„Obiectivul nostru este să creăm condiții mai bune de viață acasă, astfel încît moldovenii să nu fie nevoiți să plece, iar cei din diasporă să vrea să revină”, a accentuat șefa statului. Totodată, Președinta Maia Sandu a menționat că Italia este un partener de încredere în acest proces de modernizare, angajîndu-se să ne sprijine, în perioada 2024 și 2026, cu 40 de milioane de euro pentru agricultură, sănătate și eficiență energetică.

Șefa statului a declarat că, în toate discuțiile sale cu liderii străini, interesele moldovenilor, fie că sînt acasă sau în străinătate, sînt prioritare. „Italia ne susține ferm pe drumul nostru european, iar moldovenii din Italia știu bine ce înseamnă să faci parte din această familie a păcii și prosperității. Toți moldovenii merită să fie parte a Uniunii Europene!”, a punctat Președinta Maia Sandu.

2
0
0
1
24

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Pentru cine intenționați să votați la alegerile prezidențiale din data de 20 octombrie?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав