X 
Arşiţa stiri: 169
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Maia Sandu: „La summitul Comunității Politice Europene este discutată reziliența Moldovei”

18 iul. 14:30   Politică
4 ore in urma 1081 1

Președinta Maia Sandu a declarat că astăzi s-a alăturat liderilor europeni la summitul Comunității Politice Europene care are loc în Marea Britanie, unde se discută despre securitatea continentului european, dar și reziliența Republicii Moldova.

Ea a mulțumit gazdei evenimentului, prim-ministrului britanic Keir Starmer, pentru ospitalitate.

După cum s-a raportat anterior, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că integrarea Moldovei, Ucrainei și a Balcanilor de Vest în UE va fi o prioritate a celui de-al doilea mandat al său. Ea a făcut această afirmație într-un discurs susținut joi, 18 iulie, în Parlamentul European.
Von der Leyen a numit invitarea țărilor în UE drept o „responsabilitate morală, istorică și politică”, deoarece „o Uniune mai mare va fi o Uniune mai puternică”.

Ea și-a luat angajamentul să sprijine țările candidate, punînd accent pe investiții și reforme, precum și prin integrarea lor în cadrul juridic al UE, acolo unde este posibil.

„Aderarea va fi întotdeauna un proces bazat pe merit. Și ne vom asigura că toate țările sînt pregătite să adere. Dar finalizarea formării Uniunii noastre este, de asemenea, în interesul nostru fundamental. Și aceasta va fi o prioritate-cheie pentru Comisia mea”, a declarat von der Leyen.


Ea a adăugat că viitorul Ucrainei, al Moldovei și al Balcanilor de Vest este în UE.

„Balcanii de Vest, Ucraina, Moldova și Georgia au făcut o alegere liberă. Au ales libertatea în locul opresiunii. Au ales democrația în locul dependenței. Iar unele dintre ele plătesc un preț mare pentru această alegere. Prin urmare, noi trebuie să facem alegerea noastră și să ne demonstrăm loialitatea neclintită”, a rezumat președinta CE.

4
0
0
1
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав