X 
Arşiţa stiri: 229
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4127

Maia Sandu și Dorin Recean, felicită Ucraina cu Ziua Independențe

24 aug. 15:20   Politică
9 ore in urma 3978 2

Cu ocazia Zilei Independenței Ucrainei, Președinta Maia Sandu și Prim-ministrul Dorin Recean au transmis mesaje de susținere și solidaritate poporului ucrainean, anunță Noi.md

În mesajul său de felicitare, Președinta Maia Sandu a subliniat că poporul ucrainean a demonstrat o rezistență exemplară, apărîndu-și patria și libertatea cu un curaj remarcabil.

„Ucraina luptă pentru pacea și libertatea tuturor, pentru un viitor în care suveranitatea națiunilor este respectată. Moldova este și va fi alături de ucraineni - împărtășim aceleași valori, prețuim viața și susținem eforturile pentru pace. З Днем Незалежності, Україно!”, a transmis Președinta.

Premierul Dorin Recean a evidențiat în mesajul său curajul, unitatea și rezistența poporului ucrainean în apărarea propriei țări.

El a reafirmat sprijinul neclintit al Republicii Moldova pentru Ucraina, subliniind că „Zi de zi, ucrainenii sînt nevoiți să se apere, alegînd curajul și dîrzenia ca mod de viață. De Ziua Independenței Ucrainei, sărbătorim unitatea, curajul și rezistența poporului ucrainean. Sprijinul Republicii Moldova pentru Ucraina rămîne de neclintit. Slava Ukraini!”.


Ucraina sărbătorește Ziua Independenței pe 24 august.

În această zi, în 1991, deputații Sovietului Suprem al RSS Ucrainene de atunci au adoptat „Actul de proclamare a independenței Ucrainei”. Din 1992, 24 august în Ucraina, Ziua Independenței a fost sărbătorită ca sărbătoare publică și a devenit zi liberă.

5
0
0
2
62

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În curînd, în centrul capitalei moldovenești va apărea monumentul Reginei Maria a României. Dar monumentele căror personalități moldovenești celebre considerați că ar trebui instalate pe străzile noastre?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав