X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4156

Constantin Starîș: „Are loc o degradare impresionantă și fără precedent a democrației”

13 sep. 06:00   Politică
4 ore in urma 1824 0

Republica Moldova nu corespunde astăzi niciunui dintre parametri, nici măcar pentru a candida la aderarea la Uniunea Europeană, iar decizia de a începe negocieri cu ea și cu Ucraina privind aderarea la UE a fost luată pentru a inspira cumva actuala conducere a Ucrainei și a Republicii Moldova, pentru a încerca să crească autoritatea conducerii de vîrf.

Această opinie a fost exprimată de deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, membru al Partidului Comuniștilor, Constantin Starîș, în cadrul emisiunii „Tema”, relatează Noi.md

El a menționat că în Moldova corupția nu a scăzut, indiferent de ce ar inventa și ar spune autoritățile, ci pur și simplu a schimbat adresele.

„Din punct de vedere social, totul este clar. Acesta nu este nivelul, ca să spun așa, nici măcar al celei mai sărace părți a Uniunii Europene. Economia este pur și simplu moartă din cauza resurselor energetice scumpe și a lipsei piețelor de desfacere. Democrația degradează. Cel mai rău lucru, care în opinia mea se întîmplă, este degradarea grandioasă, fără precedent, a democrației. Și ce rămîne la final? Doar un slogan gol noi vrem”, a subliniat Constantin Starîș.

Potrivit lui, pentru toată lumea este clar și nimeni nu a ascuns în mod deosebit faptul că Moldova este ca o remorcă la Ucraina.


„Ucraina, cred eu, nu are șanse mai mari, avînd în vedere starea în care se află astăzi, nici nu se pune problema războiului. Pacea, mai devreme sau mai tîrziu, va veni. Chiar și războaiele de un secol s-au încheiat cu pace. Dar după aceleași criterii. Prin urmare, era necesar să inspire cumva Ucraina, sau nu atît Ucraina în sine și nici măcar populația ei, ci conducerea actuală a Ucrainei, precum și a Moldovei, care vine în urma ei ca o remorcă, să încerce să crească autoritatea guvernării. Așa că a fost inventată această schemă. Un candidat la aderarea la UE fără să îndeplinească cel puțin un criteriu obiectiv care i-ar permite să o facă cu adevărat. Asta e toată povestea”, a declarat deputatul din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor.

13
1
0
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав