X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4154

Constantin Starîș: „Nu este vorba despre Europa”

12 sep. 08:00   Politică
6 ore in urma 2466 0

Tot ce se întîmplă acum în Republica Moldova este cea mai proastă reclamă a integrarării europene, statul rămîne capturat și nu este vorba despre Europa.

Această opinie a fost exprimată de deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, membru al Partidului Comuniștilor, Constantin Starîș, în cadrul emisiunii „Tema”, relatează Noi.md

El consideră că falsificarea alegerilor prezidențiale în favoarea candidatului Maia Sandu a început deja în țară și este în plină desfășurare, iar super scopul celor care sînt în spatele acestei campanii este de a împiedica cazul să ajungă în turul doi, care va fi urmat de riscuri pentru candidatul Maia Sandu.

Constantin Starîș a declarat că de cîteva luni asistăm la o campanie publicitară complet dezlănțuită pentru a ajuta un anumit candidat - Maia Sandu - să organizeze un referendum constituțional în ziua alegerilor prezidențiale, deoarece ea nu are prea multe de spus după patru ani de guvernare, iar PR-iștii și tehnologii politici trebuie să o transforme în principalul proeuropean al țării noastre.

În același timp, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor consideră că, în ciuda faptului că Maia Sandu este susținută practic de toți politicienii europeni, acest lucru nu înseamnă că ea este principala proeuropeană a Republicii Moldova, deoarece are o imagine mai proastă decît își imaginează numeroșii parteneri care vin unul după altul la Chișinău.

„Pentru că a fi proeuropean înseamnă a respecta legile, a fi proeuropean înseamnă a respecta regulile, și nu doar legile, ci litera legii, nu spiritul, ci litera legii, adică a acționa în strictă conformitate cu ceea ce spune aceasta. A fi proeuropean înseamnă a respecta și a nu răstălmăci Constituția. A fi proeuropean înseamnă a nu declanșa represiuni împotriva adversarilor tăi politici. Să fii proeuropean nu înseamnă să închizi mass-media care ți se opune sau cel puțin nu sînt de acord cu tine etc., etc.. Adică, faptul că cineva o susține din exterior nu înseamnă că este proeuropeană, ea este antieuropeană”, a subliniat Constantin Starîș.

În opinia sa, tot ceea ce se întîmplă în țară este cea mai proastă reclamă a integrării europene pe care am văzut-o în ultimii 30 de ani.


„Am mai văzut acest lucru, am mai văzut această așa-zisă istorie de succes și am mai văzut și acest șir nesfârșit de invitați străini conduși de cel care pe atunci era încă vicepreședinte al Statelor Unite, Joe Biden. Ne amintim de Angela Merkel, pe umărul căreia plîngea Vlad Filat și așa mai departe. Și totul s-a terminat destul de urît. S-a terminat totul cu corupție pe scară largă, cu furt, cu capturarea statului. Atrageți atenția la faptul că astăzi chiar și experții și politicienii suficient de loiali Maiei Sandu încep să spună tot mai tare că statul nu a fost eliberat, este încă capturat, doar că acaparatorii nu sînt oameni care se numesc Plahotniuc, ci oameni care se numesc Spînu, Sandu, Recean, Grosu etc. Adică, nu este vorba despre Europa”, a declarat deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

59
4
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав