X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1412

Candidaturile a șase ambasadori ai Republicii Moldova au fost avizate la parlament

23 iul. 16:32   Politică
8 ore in urma 2003 0

Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în ședința de astăzi, avizele consultative pentru candidaturile agreate a șase ambasadori ai Republicii Moldova.

Anatolie Vangheli urmează a fi desemnat în calitate de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite, Victoria Roșa – Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Austria, Mihaela Mocanu – Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Letonă, Eugen Caras – Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Estonia, Gabriela Moraru – Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Cehă și Oleg Nica – Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Italia.

Anatolie Vangheli este diplomat de carieră, fiind angajat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova de 28 de ani. În prezent, ocupă funcția de șef de subdiviziune în cadrul ministerului. Anterior, a fost ambasador al țării noastre în Republica Elenă, Cipru și Statul Israel, precum și Secretar general al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene în perioada 2015-2017.


Victoria Roșa are peste 15 ani de experiență în sectorul asociativ, oferind consultanță unor organizații internaționale. În prezent, este consultantă națională la UN Women Moldova.


Mihaela Mocanu are aproape 20 de ani de experiență în diplomație și relații internaționale. În prezent, este Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Austria. Anterior, a activat în cadrul misiunilor diplomatice ale țării noastre din Germania și Romînia.


Eugen Caras
are 30 de ani de experiență diplomatică. În prezent, este șef de direcție în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Anterior, a fost Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii, Ambasador al Republicii Moldova pe lîngă Uniunea Europeană, a activat în cadrul misiunilor diplomatice din Turcia și Ucraina.


Gabriela Moraru
este diplomată de carieră, cu 30 de ani de experiență în domeniu. În prezent, este șefă de direcție în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, iar, anterior, a fost ambasador în Statul Israel și a activat în misiunile diplomatice din Polonia, Estonia și Ungaria.


Oleg Nica este diplomat cu o experiență de 20 de ani. În prezent, este Consul general al Republicii Moldova la Milano.

Potrivit Legii cu privire la serviciul diplomatic, propunerile referitoare la numirea în funcţia de ambasador sînt înaintate Guvernului de către Ministrul Afacerilor Externe, cu consultarea Comisiei politică externă şi integrare europeană a Parlamentului.

Vă reamintim că mai multe informații despre ambasadele Republicii Moldova și serviciile consulare pe care le oferă, precum și informații detaliate despre călătoriile fără vize și regimul de vize din diferite țări pentru cetățenii Republicii Moldova și condițiile de călătorie pentru aceștia în diferite țări ale lumii puteți găsi pe site-ul viza.md.

0
0
0
4
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав