X 
Arşiţa stiri: 232
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4129

Ce cadouri a primit președinta Maia Sandu de la începutul anului

15 apr. 10:55   Politică
3860 0

Președinția Republicii Moldova a publicat recent lista cadourilor protocolare primite de președinta Maia Sandu în perioada ianuarie-martie 2024.

Printre acestea se numără un covor tradițional de lînă, o icoană placată cu aur de 24K și argint, o brățară și un pandantiv, cît și cărți și diverse suvenire, transmite Noi.md.

Covorul, evaluat la 17,490 de lei, a fost oferit de ambasadorul Azerbaidjanului la Chișinău, fiind produs de o școală de covoare din regiunea Karabakh. Icoana, dăruită de Episcopul Veniamin, are o valoare de 9,250 de lei și este decorată cu cristale și perle de zirconiu.

Mai departe, Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Principele Radu au oferit o brățară și un pandantiv din alamă placată cu aur, cu o valoare de 1,740 de lei. De asemenea, Prim-ministrul Albaniei, Edi Rama, a dăruit o carte-album despre Tirana, iar membrii Comisiei pentru Relații Externe a Senatului SUA i-au oferit o tăviță decorativă.

În total, președinta a primit opt cadouri, în valoare de 31,445 de lei. Acestea au fost înregistrate ca proprietate a Aparatului Președintelui Republicii Moldova.


2
0
1
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав