X 
Arşiţa stiri: 186
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1456

Irina Vlah condamnă utilizarea paginilor web ale structurilor de stat pentru promovarea referendumului

23 iul. 13:00   Politică
7 ore in urma 1467 1

Irina Vlah, președintele Platformei Moldova și fostul bașcan al Găgăuziei, a emis o sesizare publică în care a atras atenția asupra utilizarea paginilor web ale structurilor de stat pentru promovarea referendumului din 20 octombrie, inițiat de Președintele Maia Sandu.

Ea a menționat că în ultimele zile, pe paginile web ale structurilor de stat, inclusiv pe cea a Guvernului, au apărut bannere cu denumirea „EUROPA PENTRU TINE”. Bannerele invită vizitatorii să afle despre beneficiile și oportunitățile oferite Republicii Moldova de Uniunea Europeană, iar la un simplu click pe banner, apare și îndemnul la vot: „Tu pentru Europa, mergi la referendum pe 20 octombrie 2024”.

Irina Vlah consideră că astfel sînt utilizate resursele statului pentru promovarea unui candidat anume - Maia Sandu, cea care și a inițiat acest referendum.
De aceea, ea a solicita Secretarului general al Guvernului, Artur Mija, un om apropiat al Maiei Sandu, să răspundă la următoarele întrebări:

1. În baza la ce act au fost plasate aceste bannere pe paginile web al structurilor de stat? Pe câte pagini au fost plasate?

2. Care sînt costurile acestui proiect şi sursa de finanţare?


3. Este aceasta o utilizare a banului public în scopuri electorale?

Irina Vlah a declarat că referendumul din 20 octombrie este o jucărie al Maiei Sandu, prin care vrea să convingă oamenii să iasă la vot, ca să mai obțină un mandat de Președinte al Republicii Moldova. Uniunea Europeană, la această etapă, nu are nevoie de un referendum de acest gen în Republica Moldova.

Ea a amintit că democrația înseamnă inclusiv alegeri libere, cu reguli clare pentru toți candidații și fără utilizarea resurselor statului.
”Prin această acțiune, guvernarea actuală și-a arătat adevărata atitudine fața de valorile europene. Mai mult, voi sesiza observatorii naţionali şi internaţionali pentru o interpretare a acestor acțiuni, care consider că trebuie stopate imediat”, a declarat Irina Vlah.

20
0
0
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав