X 
Preşedintele stiri: 4158

Irina Vlah: Cultura și educația trebuie să unească oamenii

15 sep. 08:00   Politică
5 ore in urma 1846 1

Fostul bașcan al Găgăuziei, candidatul la președinție, Irina Vlah, este convinsă că rolul culturii și educației în dezvoltarea sentimentului de identitate națională în Republica Moldova este foarte important, iar acest rol este în primul rînd de a uni oamenii, nu de a-i dezbina.

Politiciana a exprimat această opinie răspunzînd la întrebările site-ului Noi.md

În același timp, ea a atras atenția asupra existenței a două abordări ale acestei probleme.

”Cînd vorbim despre cultură şi educaţie, noi, politicienii, avem două opţiuni: sau apelăm la ele pentru a deveni şi mai uniţi, dezvoltînd principiul „Unitate prin diversitate”, sau speculăm pe aceste subiecte cu scopul de a obţine dividende politice (ceva de genul „Dezbină şi condu”)”, a spus Irina Vlah. În același timp ea a subliniat că a fost mereu adepta primei abordări: cultura şi educaţia trebuie să devină veritabile punţi de legătură, care să ne facă mai uniţi, mai toleranţi, mai pregătiţi să convieţuim armonios.

”Da, noi sîntem de diferite etnii, dar toţi sîntem cetăţeni ai Republicii Moldova. Trebuie să ne iubim ţara şi să facem totul ca ea să se dezvolte, asigurînd tuturor cetăţenilor un înalt nivel de prosperitate”, și-a exprimat convingerea Irina Vlah.

11
0
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав