X 
Arşiţa stiri: 227
Transnistria stiri: 1464
Preşedintele stiri: 4137

Igor Dodon: ”Poporul nostru are marele privilegiu să dețină propria sa statalitate”

27 aug. 12:21   Politică
5 ore in urma 1856 1

De Ziua Independenței, fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a venit cu un mesaj.

”Stimați cetățeni, de Ziua Independenței, vreau să atrag din nou atenția la un fapt pe care noi uneori îl trecem cu vederea sau îl neglijăm.

Poporul nostru are marele privilegiu să dețină propria sa statalitate. Printre atîtea sute de etnii și popoare, moldovenii se pot mîndri că au un stat al lor – Republica Moldova. Și este de datoria noastră politică, civică și morală să păstrăm acest stat și pentru generațiile care vin, fără a ceda din independența și suveranitatea lui. Iar orice încercare de a renunța la suveranitatea, integritatea și neutralitatea țării, mai ales în actualele circumstanțe politice regionale atît de complicate, trebuie privită ca o trădare de stat.

Și nicio integrare europeană nu poate fi justificată dacă ea aduce prejudicii intereselor noastre naționale și statale. Atunci cînd sub paravanul integrării europene Moldova devine colonie dirijată de străini, cînd ea devine plină de datorii, sărăcie și crize economice și energetice, înseamnă că o asemenea politică externă este nocivă pentru statul moldovenesc.

În acest context, trebuie să privim cu maximă îngrijorare la încercarea guvernării PAS de a obține dreptul să modifice Constituția țării, după referendumul din toamnă. Ne putem aștepta de la acești vasali ai odiosului clan oligarhic Soros că ei vor impune în Constituție stipulări prin care să pierdem și din suveranitate, și din neutralitate, și din integritatea teritorială, iar în cele din urmă – să pierdem și statalitatea moldovenească.


Nici eu, nici majoritatea cetățenilor nu dorim ca aceasta să fie ultima aniversare a Independenței și Statalității moldovenești. Și noi vedem cum guvernarea-marionetă PAS face tot posibilul să cedeze țara definitiv intereselor străine, atît politic, cît și economic, militar, apoi teritorial.

Iată de ce alegerile prezidențiale din acest an pot fi decisive pentru soarta Republicii Moldova. Trebuie să fim raționali și vigilenți în decizia de vot. La fel de importante sînt rezultatele referendumului de modificare a Constituției, un referendum care trebuie boicotat, pentru că noi nu dorim ca PAS să umble abuziv la Constituția țării. Să nu uităm că independența greu se cucerește, dar poate fi ușor pierdută. Iar cei de la guvernare au vîndut, au cedat și au dat pe împrumut aproape totul. Mai au de vîndut doar țara. Și o vor face, în următorul lor mandat, dacă îl vor obține”m, a scris Dodon pe o rețea de sociaizare.

Reamintim că astăzi se împlinesc 33 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova.

31
13
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав