X 
Cutremure stiri: 503

Igor Dodon: "Valorile noastre tradiționale și credința noastră Ortodoxă trebuie să fie păstrate”

5 oct. 15:00   Politică
11 ore in urma 2871 0

Moldova nu va adera la nicio Uniune Europeană, iar autoritățile republicii trebuie să se ocupe de propria țară și să aibă relații de prietenie cu toată lumea, în baza intereselor noastre naționale.

Această opinie a fost exprimată de fostul președinte al Republicii Moldova, președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, relatează Noi.md.

El a exprimat 5 priorități esențiale, care sînt fundamentale pentru el și Partidul Socialiștilor pe care îl conduce.

Păstrarea statalității a fost numită drept principala dintre acestea.

"Noi Sîntem categoric împotriva unirii cu oricine. Sîntem împotriva cedării pămînturilor noastre. Considerăm că toate partidele care pledează pentru lichidarea Moldovei ar trebui să fie declarate ilegale ”, a declarat Igor Dodon.


El a numit independența economică și dreptatea socială drept a doua prioritate-cheie, subliniind că socialiștii sînt categoric împotriva cedării intereselor noastre economice, împotriva a ceea ce se întîmplă în sistemul bancar.

"Nu ne-au mai rămas bănci proprii, iar Banca Națională este o filială a FMI. Dacă nu facem ordine în economie, nu vor mai rămîne bani pentru sfera socială — pentru școli, grădinițe, pensionari etc.”, a declarat fostul președinte al Moldovei și președinte al Partidului Socialiștilor.

În calitate de a treia prioritate-cheie, el a identificat neutralitatea, subliniind că PSRM este împotriva amplasării de baze și militari străini, indiferent ai cui, pe teritoriul Moldovei, precum și împotriva desfășurării de exerciții militare în Moldova.

„Valorile noastre tradiționale și credința noastră ortodoxă trebuie păstrate”, iar orice integrare, fie în Est sau în Vest, este posibilă doar după negocieri stricte în ceea ce privește respectarea punctelor menționate mai sus. Și abia după negocieri — referendum”, a declarat Igor Dodon, prezentînd a 4-a și a 5-a priorități-cheie ale PSRM.

"Poziția mea personală: nu vom adera la nici o Uniune Europeană. Lor nu le pasă de noi, Macron a prezis zilele acestea un viitor foarte sumbru pentru UE. Trebuie să ne ocupăm de țara noastră și să avem relații de prietenie cu toți, în funcție de interesele noastre naționale”, a spus el.

29
0
0
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав