X 
Arşiţa stiri: 227
Transnistria stiri: 1464
Preşedintele stiri: 4137

Grosu și Recean au venit cu flori la Maica Îndurerată

27 aug. 08:53   Politică
5 ore in urma 1860 1

Conducerea țării a venit marți dimineața cu flori la monumentul „Maica Îndurerată” de la complexul memorial „Eternitate”, dedicat veteranilor războiului de pe Nistru.

Oficialii au dat startul evenimentelor dedicate Zilei Independenței, notează Noi.md cu referire la realitatea.

La ceremonie au participat speakerul Igor Grosu, premierul Dorin Recean.

„Este o aniversare în ajunul unor evenimente foarte importante pentru noi. Mă refer la procesul de integrare europeană. Pentru independeță trebuie să lupți. Aceste elemente nu se dau pe gratis. Am muncit și muncim, să fim mai insistenți, mai încrezuți în ceea ce facem. Și sînt sigur că așa vom ajunge în foarte scurt timp la marea familie eurpeană. Noi timp nu mai avem pentru încercări”, a declarat Igor Grosu.

„ Astazi sărbătorim curajul, determinarea, sacrificiul celor care au făcut ca această țară să fie independentă. Sarcina noastră este să muncim disciplinat să contruim viitorul ei european și asta înseamnă să construim viață bună aici în Moldova. Asta facem cu toții împreună. Îndependeța înseamnă să muncim pentru determinarea noastră, pentru această independență, să luptăm”, susține Dorin Recean.


Maia Sandu a lipsit de la eveniment și nu va participa la vreo festivitate dedicată Zilei Independenței, după ce doctorii au stabilit că are COVID-19.

Și conducerea Primăriei Capitalei urmează să depună flori la monumentul „Maica îndurerată”. Ulterior, membrii cabinetului de miniștri și mai mulți funcționari din cadrul instituțiilor publice vor merge la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, pentru depuneri de flori.

Din cauza problemelor de sănătate pe care le are șefa statului, discuțiile cu președinții statelor baltice urmează să le va desfășura premierul Dorin Recean.

Seara de 27 august va culmina cu un concert în Piața Marii Adunări Naționale. Pe scenă vor urca Satoshi, Irina Rimes, Moldova National Youth Orchestra, Lupii lui Calancea, Surorile Osoianu și alți artiști cunoscuți. Oaspetele special al serii va fi cântăreața suedeză Loreen.

3
1
0
2
58

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав