X 
Arşiţa stiri: 193
Jocurile Olimpice stiri: 152
Transnistria stiri: 1415

Grigore Belostecinic: "Voi susține dezideratele de dezvoltare a țării, dar nu din postura de candidat"

25 iul. 07:10   Politică
18 ore in urma 2073 0

Grigore Belostecinic a postat în rețelele sociale un mesaj, în care anunță că nu va candida la alegerile prezidențiale din toamnă, notează Noi.md.

"Sîntem în preajma campaniei de alegere a Președintelui Republicii Moldova, campanie care se arată a fi una foarte fierbinte, cu un vădit conținut geopolitic.

În acest context, am fost invitat la discuții cu mai mulți lideri de partide politice, în vederea unei eventuale participări la acest scrutin, iar cel mai mult acestea au avansat cu conducerea PSDE, partid care susține plenar vectorul european în dezvoltarea Republici Moldova, economia liberă, de piață, în dezvoltarea economică a țării, dar care să aibă și o vădită orientare socială, adică să fie pusă în slujba întregii societăți {...}.

Le mulțumesc, pe această cale, liderilor partidelor politice care au văzut în mine un candidat demn de a ieși în fața oamenilor și de a vorbi despre problemele, dar și perspectivele pe care le are Republica Moldova. Totuși, am decis că voi susține aceste deziderate nu din postura de candidat la prezidențiale, dar ca membru al mediului academic, din care fac parte, și ca simplu cetățean, căruia îi pasă de viitorul propriei țări {...}", a scris Belostecinic.

Grigore Belostecinic are 64 de ani și este economist de profesie. În perioada 2001 – 2022 a fost rector la ASEM. A fost vicepreşedinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova, responsabil de domeniul Educației.


Informații despre candidații la funcția de președinte al Republicii Moldova pot fi aflate și urmărind proiectul marca Noi.md "Infografică".

6
1
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав