X 
Arşiţa stiri: 201
Jocurile Olimpice stiri: 176
Transnistria stiri: 1415

Eugen Rusu: Constituția Moldovei rămîne un exemplu de stabilitate și calitate

29 iul. 07:45   Politică
4 ore in urma 1599 0

Eugen Rusu, ex-președinte al Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului Republicii Moldova, a declarat în cadrul conferinței științifice aniversare naționale “30 de ani de la adoptarea Constituției Republicii Moldova: realizări, probleme și perspective” că legea fundamentală a țării a rezistat încercărilor de modificare de-a lungul anilor, anunță Noi.md

Rusu a remarcat că, de-a lungul timpului, au existat cazuri în care unele prevederi constituționale au fost modificate, dar după cîțiva ani s-a revenit la formulele vechi, adoptate în 1994. „Acest fapt demonstrează calitatea și superioritatea legii fundamentale. Constituția a rezistat tuturor încercărilor de a fi modificată”, a afirmat el.

Cu toate acestea, Eugen Rusu nu exclude posibilitatea unor modificări viitoare, dar avertizează că acestea trebuie făcute cu mare atenție.

„Constituția poate fi modificată în viitor, dar trebuie să facem asta cu mare atenție pentru a nu altera conceptul legii fundamentale. Situația în care ne aflăm totuși este alta față de cea de acum 30 de ani”, a spus Rusu, subliniind necesitatea de a evalua adaptarea Constituției la noile realități.

În încheiere, Eugen Rusu a accentuat importanța respectării Constituției de către toți cetățenii și instituțiile statului. „Ceea ce s-a adoptat și este înscris în memorie trebuie respectat de oricine, de orice persoană din țară”, a concluzionat el.


Ziua Constituției Republicii Moldova este marcată anual pe data de 29 iulie. Legea supremă a fost adoptată de Parlament la 29 iulie 1994 , pe data de 12 august aceasta a fost publicată în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare la 27 august 1994.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав