X 
Arşiţa stiri: 222
Jocurile Olimpice stiri: 300
Transnistria stiri: 1464

Dorin Recean a avut o întîlnire cu 100 de tineri entuziaști

19 aug. 17:45   Politică
4 ore in urma 1066 0

Prim-ministrul Dorin Recean s-a întîlnit, astăzi, cu cei 100 de participanți la tabăra„Dor” - „Diaspora. Origini. Rădăcini”, care se desfășoară în perioada 14-23 august curent.

Premierul a salutat entuziasmul și interesul tinerilor de a cunoaște actualitățile din Republica Moldova și de a păstra legăturile emoționale cu țara de origine. „Mulțumesc părinților voștri că au grijă să vă țină conectați la Republica Moldova, locul unde ei s-au născut”, a menționat prim-ministrul.

Participanții la tabără au fost interesați de activitatea autorităților, dar și a premierului, despre rutina sa zilnică, hobby-urile și mîncarea preferată.

La programul DOR participă copii cu vîrste cuprinse între 12 și 17 ani, 80 fiind din diasporă, din țări precum Canada, Cehia, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Portugalia, România, Spania, SUA și Turcia, iar 20 - din Republica Moldova. În cele zece zile de tabără, ei sînt implicați în diverse activități creative, sportive menite să consolideze legăturile emoționale, culturale și de identitate cu țara de origine.

Programul guvernamental DOR a fost lansat în anul 2013. Pînă în prezent, au beneficiat de oportunitățile oferite de acest program peste 1000 de copii.

1
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pentru cine intenționați să votați la alegerile prezidențiale din data de 20 octombrie?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав