X 
Cutremure stiri: 508

Dodon: „Puterile mari se vor lămuri și fără de noi în conflictele lor”

9 oct. 18:30   Politică
4 ore in urma 1947 0

Puterile mari se vor lămuri în conflictele lor și fără Moldova, pentru care este vital să nu devină victime colaterale ale proceselor violente din regiune, să se ghideze după interesele naționale, iar Republica Moldova va avea de cîștigat economic și social doar dacă va renunța să coparticipe la dușmănia dintre taberele geopolitice

Această opinie a fost exprimată de Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova și președintele Partidului Socialiștilor, care a menționat că în aceste zile georgienii ne demonstrează ce înseamnă să te ghidezi de Interesul Național în deciziile de politică internă și externă.

El a menționat că Georgia nu va aplica sancțiuni împotriva Federației Ruse atît timp cît aceste sancțiuni sînt dezavantajoase pentru dezvoltarea economică și socială a poporului georgian.

”Georgia nu vrea să fie parte a războiului rece sau fierbinte din regiune și din lume. Țările mature, independente politic și pragmatice anume așa trebuie să procedeze. Să se gîndească la soarta din prezent și din viitor a cetățenilor. Și să acționeze nu promovînd dușmănia, ci menținînd bunele relații cu toți partenerii strategici”, a spus Igor Dodon.

El și-a exprimat convingerea că și Republica Moldova va avea doar de cîștigat economic și social dacă va renunța să coparticipe la dușmănia dintre taberele geopolitice.


Potrivit președintelui Partidului Socialiștilor, din cauza implicării guvernării PAS în războiul rece dintre Occident și Rusia, țara noastră a avut doar de pierdut în export, în domeniul agricol, în demografie, în relațiile interetnice.

”Ne-a fost dezbinată biserica și ni se impun în mod agresiv „valorile” lgbt-ului, inclusiv în școli. Sub guvernarea-marionetă PAS, Republica Moldova a devenit colonie și teren de manevre pentru țeluri străine”, a declarat Igor Dodon.

Potrivit lui, interesul unor actori politici din Occident pentru a controla Moldova este atît de mare, încît ei fac gesturi disperate de a menține cu orice preț la putere pe Maia Sandu. Ea este executorul lor politic, e cea care le-a permis să pună în jug țara și să o pregătească pentru aderare la NATO. Iar vizita din aceste zile a doamnei Ursula von der Leyen, în toiul campaniei electorale, arată că acești demnitari din străinătate pot sfida principiile democrației și își permit să influențeze direct procesul electoral din țara noastră. Asta arată cît de mare este dorința lor de a controla Moldova prin marionetele docile din PAS.

”Și asta arată cît de nesigură a devenit Maia Sandu, care simte că poate pierde în aceste alegeri. Puterile mari se vor lămuri și fără de noi în conflictele lor și este vital pentru noi să nu devenim victime colaterale ale proceselor violente din regiune și să nu aducem dezbinarea, sărăcia, ura și războiul la noi în țară. Iar Georgia ne oferă un exemplu demn în acest sens. Să fim stăpîni la noi acasă și să avem ca reper Interesul Național al Republicii Moldova, și nu ceea ce ne propun cu viclenie ambasadorii intereselor străine”, a îndemnat cetățenii Igor Dodon.

30
0
0
1
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав