X 
Arşiţa stiri: 203
Jocurile Olimpice stiri: 193
Transnistria stiri: 1417

Țîrdea în Parlament: Mafia s-a modernizat, s-a europenizat, sau deja totul este normal?

31 iul. 13:38   Politică
11 ore in urma 1934 0

Astăzi, în cadrul ședinței în plen a Parlamentului, deputatul BCS Bogdan Țîrdea a solicitat retragerea de pe ordinea de zi a ședinței a proiectului de lege cu privire la organizarea și desfășurarea jocurilor de noroc, anunță Noi.md

Deputatul a menționat că în 2021, domnul Dumitru Alaiba [n.r. ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării] ne convingea cu exces de zel și destul de convingător că mafia cazinourilor, mafia lui Plahotniuc, stoarce sute milioane de lei din populația țării și că jocurile din noroc au un impact social negativ asupra cetățenilor.

”Ce s-a întâmplat de atunci? Mafia s-a modernizat, s-a europenizat, sau deja totul este normal și putem reveni la acea practică. Argumentele că e o practică europeană tot nu merg căci și atunci era practică europeană”, a subliniat Țîrdea.

Majoritatea PAS a respins inițiativa BCS.

Amintim, în Republica Moldova ar urma să fie permisă publicitatea pariurilor sportive și loteriei. Aceasta se va regăsi în timpul transmisiunilor la nivel național TV/radio a evenimentelor sportive, în intervalul orelor 22.00-07.00. Precizările au fost făcute de deputatul Partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS), Radu Marian, după ce a înregistrat proiectul de lege în Parlament.


Potrivit deputatului, se va face aceasta, pentru că „în marea majoritate a țărilor europene este permisă publicitatea de pariuri, inclusiv la competițiile sportive internaționale care sunt transmise în direct și pe teritoriul Republicii Moldova, cum ar fi Liga Campionilor, sau campionatele europene și mondiale la fotbal”.

16
2
0
2
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав