X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4150

Ce a discutat Maia Sandu și Péter Szijjártó

6 sep. 18:15   Politică
4 ore in urma 1047 0

Astăzi, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei, Péter Szijjártó, aflat într-o vizită la Chișinău.

Discuțiile s-au axat pe aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, în contextul în care Ungaria deține Președinția rotativă a Consiliului UE. Șefa statului a salutat sprijinul Ungariei pentru acest obiectiv.

Un accent important a fost pus pe intensificarea cooperării economice dintre cele două state. Președinta Maia Sandu a evidențiat oportunitățile de investiții în Moldova, subliniind reformele economice aflate în desfășurare, menite să creeze un mediu de afaceri favorabil și să atragă noi investiții.

De asemenea, discuțiile au abordat și aspectele legate de securitatea regională. Șefa statului a subliniat importanța cooperării strînse cu partenerii europeni, inclusiv Ungaria, pentru a asigura stabilitatea și securitatea Republicii Moldova, precum și pentru a întări reziliența țării.

2
0
1
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав