X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4140

ANI ia la puricat blocul Victoria

3 sep. 11:45   Politică
9 ore in urma 2077 2

Membrii blocului „Victorie”, format de Ilan Șor la Moscova, au ajuns în vizorul Autorității Naționale de Integritate (ANI).

Se întîmplă după ce membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) au transmis o sesizare privind conflictele de interese

Reprezentanții CEC au transmis demersul pe 9 august 2024. Într-o reacția transmisă de inspectorii de integritate redacției Realitatea se arată că, președinții și vicepreședinții partidelor politice, membrii organelor executive centrale ale partidelor politice, indiferent de denumirea pe care o au acestea conform statutului partidului, care nu dețin alte funcții vizate de lege, au devenit subiecți ai declarării averii și intereselor personale începînd cu 29 martie 2024.

Pe 14 iunie 2024, reprezentanții ANI au transmis formațiunilor politice demersuri și au solicitat informații privind numele, prenumele și numărul de identificare (IDNP) ale președinților, vicepreședinților și membrilor organelor executive centrale ale partidului politic, cu referire la perioada 29.03.2024 – 12.06.2024.

„Succesiv, în adresa Partidelor Politice înregistrate în Republica Moldova, care nu au prezentat informația solicitată la demersul sus menționat, a fost expediat un demers repetat, care pînă la moment se află în executare. Astfel, după parvenirea informațiilor solicitate și contrapunerii cu datele din SIA „e-Integritate”, Autoritatea v-a întreprinde măsurile ce se impun conform prevederilor legale”, se arată în declarația ANI.


Membrii CEC a refuzat pe 7 august 2024 înregistrarea blocului electoral „Victorie-Pobeda” la referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană. Conform reprezentanților autorității, formațiunea ar face transfer de imagine. Totodată, membrii Comisiei punctau că sesizează ANI, cu referire la unii membri ai formațiunii politice, menționînd că nu există informații despre finanțarea campaniei electorale și cine este conducător al formațiunii, dacă public s-a anunțat că aceasta a fost creată de Ilan Șor.

5
0
0
2
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав