X 
Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1454

BCS cere, în mod repetat, lichidarea ANRE

11 iul. 11:45   Politică
2840 1

Vlad Bătrîncea, vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii BCS a solicitat includerea în ordinea de zi a ședinței plenare a proiectului de lege cu privire la inițierea procedurii de lichidare a ANRE și trecerea competențelor acesteia la ministerul Energiei.

Vlad Bătrîncea a menționat că în anul 2019, alături de PAS, Parlamentul a votat exprimarea votului de neîncredere față de ANRE. ”Au trecut trei ani, dar hotărîrea Parlamentului nu a fost valorificată și nu a fost îndeplinită”, a specificat vicepreședintele Parlamentului, adăugînd că instituția nu-și respectă obligațiunile și nici nu intervine în situația constatată de organele de drept privind existența pe piața petrolieră a unor înțelegeri de cartel.

Totodată, s-a remarcat că bugetul ANRE a crescut în 5 ani de la aproape 60 de milioane de lei, la 130 de milioane de lei, bani care ar trebui să rămînă ori în buzunarul cetățenilor, ori să fie destinați pentru scopuri economice sau sociale.

”Transmiterea competenților ANRE-ului lichidat se propune de a fi transmisă la Ministerul de Energetică”, a concluzionat Vlad Batrîncea.

Drept răspuns, deputatul PAS, Radu Marian, a numit propunerea BCS populistă.


Deputatul a menționat că lichidarea ANRE a avea consecințe grave, mai mult decît atît ar putea duce la creșterea prețurilor la gaze și produse petroliere în condițiile în care ANRE este instituția care reglementează prețurile pentru aceste resurse naturale.

Propunerea BCS nu a întrunit numărul necesar de voturi.

24
1
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?