X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4153

Curtea de Apel a respins cererea lui Bolea

11 sep. 10:29   Politică
5 ore in urma 1922 0

Curtea de Apel Chișinău a respins cererea lui Vasile Bolea, susținut de oligarhul fugar Ilan Șor, de a obliga Comisia Electorală Centrală (CEC) să înregistreze grupul de inițiativă în susținerea candidaturii sale la alegerile prezidențiale din 20 octombrie.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiție, anunță Noi.md cu referire la radiomoldova.md

„Acțiunea în contencios administrativ electoral înaintată de Vasile Bolea către Comisia Electorală Centrală privind obligarea înregistrării grupului de inițiativă pentru susținerea candidatului la funcția de președinte al Republicii Moldova al domnului Vasile Bolea se respinge ca neîntemeiată. Hotărîrea poate fi contestată cu recurs la Curtea Supremă de Justițiue, în termen de trei zile de la pronunțare”, a menționat magistrata Angela Bostan.

Amintim că pînă acum, CEC a respins de două ori înregistrarea grupului de inițiativă pentru susținerea lui Vasile Bolea, care este susținut de fugarul Ilan Șor.

Inițial, Bolea a încercat să se înscrie în cursă din partea blocului „Victorie-Pobeda”, lansat de Șor la Moscova. A doua oară, Bolea a vrut să candideze independent, dar CEC a constatat că acesta nu a îndeplinit condiția de neafiliere politică. Și asta pentru că face parte din Partidul „Renaștere”, care la fel este afiliat oligarhului fugar Ilan Șor.

4
0
1
1
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав