X 
Arşiţa stiri: 231
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4128

Andrei Năstase a depus actele la CEC

24 aug. 20:00   Politică
7676 0

Andrei Năstase a anunțat că a depus documentele necesare la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrare grupului de inițiativă pentru susținerea lui în calitate de candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova, transmite Noi.md

Pentru a purcede la colectarea semnăturilor, grupul urmează să fie înregistrat la Comisia Electorală Centrală.

El a subliniat că sunt pregătiți să meargă mai departe și să lucreze împreună pentru un viitor mai bun pentru toți cetățenii.

„Ne-am unit din nou forțele pentru a ne lua țara înapoi, dar de data aceasta pentru a o reda cu adevărat moldovenilor”, a declarat Andrei Năstase în cadrul evenimentului de constituire a grupului de inițiativă.

Noi.md amintește că, pe data de 21 august 2024, a început perioada de desemnare și înregistrare candidaților la funcția de Președinte a Republicii Moldova, dar și de solicitare a înregistrării în calitate de participant la referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024.


Odată ce actele sunt depuse, CEC, în termen de 3 zile, verifică corectitudinea lor și decide asupra înregistrării sau refuzului înregistrării grupului de inițiativă.

Dacă grupul de inițiativă este înregistrat, se eliberează listele de subscripție pentru a aduna cel puțin 15 mii și cel mult 25 de mii de semnături din minimum jumătate din numărul unităților administrativ-teritoriale de nivelul al doilea, adică din raioane și municipiile Chișinău și Bălți. După verificarea listelor, se decide înscrierea candidatului în competiția electorală.

1
0
0
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав