X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4164

Andrei Muntean: „Moldova trebuie să educe o nouă elită”

12 sep. 06:30   Politică
9 ore in urma 1834 0

Moldova are nevoie de o opoziție puternică, de un sistem de control și echilibru, care funcționează foarte nominal în marea majoritate a statelor post-sovietice. Dar pentru ca acest sistem să funcționeze eficient, trebuie educată o elită juridică, politică și tehnocratică.

O astfel de opinie a exprimat diplomatul internațional Andrei Muntean, în cadrul emisiunii „Без галстуков”, cu Alexandr Stahurski la postul de televiziune N4, relatează Noi.md.

El a spus că cele trei instituții ale puterii ar trebui să fie conduse de oameni care știu să lucreze în acest domeniu, care înțeleg cu adevărat că au fost numiți sau aleși în anumite funcții selective pentru a face ceea ce au promis poporului.

În același timp, diplomatul a declarat că are o puternică suspiciune că un simplu cetățean moldovean cunoaște numele a cel puțin doi-trei deputați.

„În plus, dificultatea constă în faptul că unui cetățean obișnuit nu îi este clar cu se ocupă acești oameni, atît din partea autorităților, cît și din partea opoziției. Poate că există solicitări, pe care le fac către acei deputați pentru care au votat personal și pe care personal îi simpatizează sau îi impresionează. Poate că activitatea deputaților la nivel individual chiar dă roade, la nivelul rezolvării unor probleme casnice sau de altă natură pentru un cetățean care s-a interesat. Dar dacă acest sistem nu funcționează așa cum funcționează în alte țări, va fi foarte greu să spunem că Moldova are un sistem de control și echilibru. Deocamdată, acesta este într-o stare mai degrabă embrionară”, a declarat Andrei Muntean.


El a subliniat că democrația nu poate funcționa fără opoziție, care are dreptul la vot.

9
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав